توسعه سامانههای آبیاری نوین در بوشهر
توسعه سیستمهای نوین آبیاری برای حفظ منابع آب از جمله سیاستهای دولت است که در این زمینه، تاکنون ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از زمینهای آبی کشور به این سیستم مجهز و سطح قابل توجهی نیز در دست مطالعه و اجراست.
به گزارش ایرنا، مدیر کل امور آب معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: بر این اساس، از 5/8 میلیون هکتار زمینهای آبی کشور بالای ۲۵ درصد مجهز به آبیاری تحت فشار هستند. «رضا سرافرازی» بیان کرد: اجرای سیستمهای نوین آبیاری با حفظ منابع پایدار آب، بهرهوری بیشتر محصولات کشاورزی و حفظ منابع پایه آب و خاک کشور انجام میشود.
این مقام مسئول اضافه کرد: در زمان حاضر، سیستمهای متنوعی در بخش تغییر شیوههای آبیاری سنتی از جمله آبیاری زیرقشری، قطرهای، سیستمهای کلاسیک ثابت و متحرک و سیستمهای آبیاری کمفشار در کشور در حال انجام است. سرافرازی گفت: بر اساس برنامه دولت، باید سالانه ۲۵۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شود که تحقق این برنامه وابسته به تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه و تامین مواد اولیه است.
وی ادامه داد: در اجرای سیستمهای نوین آبیاری ۷۰ درصد نیاز ما به لوازم پلیاتیلن است که بایستی مواد آن از طریق پتروشیمیها تامین شود و در صورت تامین و همکاری سازمان برنامه و بودجه میتوانیم بر اساس برنامه حرکت کنیم. سرافرازی اضافه کرد: مرمت و پایدارسازی قناتها و اجرای شبکههای 3 و 4 آبیاری جزو فعالیتهای جهاد کشاورزی است و تاکنون اعتبارات خوبی در این بخش هزینه شده است.
مدیر کل امور آب معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته در بخش مرمت و بازسازی قناتها ۶۲میلیارد تومان اعتبار هزینه شد که امسال با پیگیریها و همکاری سازمان برنامه و بودجه این اعتبار به ۱۴۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. البته این اعتبار ملی است و متناسب با آن اعتبار استانی نیز تخصیص مییابد.
سرافرازی ادامه داد: در تجهیز و نوسازی زمینهای کشاورزی اعتبار تخصیصیافته جهشی نداشته است، ولی تلاش میشود با پیگیریهای صورتگرفته اعتبار این بخش نیز جهش یابد.